Lajvsverige.se presenterar: 
Lajvkonventsåret 2010

Lajvkonventsåret 2010 bjuder på två större arrangemang som båda syftar till att utveckla och förbättra lajvhobbyn. Först ut i början av mars arrangeras Prolog som vill skapa en nationell samlingsplats för den svenska lajvrörelsen och i slutet av april arrangeras det årliga nordiska lajvkonventet Knutpunkt i Sverige. Våren bjuder alltså på ett riktigt härligt smörgåsbord för dig som vill utveckla ditt lajvande och träffa lajvare från olika bakgrunder och kulturer. 

Kom till konventen och var med och spela, gå på workshops och lek!
 
 

Prolog | 2010
 
Prolog är ett svenskt lajvkonvent med fokus på att främja och utveckla lajv i Sverige. 

Nästa konvent är Prolog | 2010 som går av stapeln den första helgen i mars nästa år. Detta kommer att ske på Culturen i centrala Västerås där konventet har en grym lokal med bl a tre stora teater black-boxar och en riktig biograf. Vi ska fylla helgen med lajv, workshops, utvecklingsforum, filmvisning, presentationer av årets kommande lajv och massor av annat.

På Prolog | 2009 kunde deltagarna välja på över 90 programpunkter, med mängder av olika inrikningar. Konventet blev fullsatt innan sista anmälningsdagen var slut, och har i efterhand fått mycket positiv feedback av deltagarna. Missa inte nästa års konvent där arrangörerna kommer att göra sitt yttersta för att göra Prolog ännu bättre. 
 
Kom och skriv prologen för lajvåret 2010!
 
NÄR: 5-7 mars 2010
VAR: Culturen, Västerås
PRIS: 250 - 500 kr

 
 
Knutpunkt 2010
 
Knutpunkt är ett nordiskt lajvkonvent med deltagare från hela Europa. Vårt tema i år är Show not tell, så vi kommer att ha mini-lajv, friformsrollspel och workshops från hela Europa. Spela ett danskt friformsscenario, delta i ett tjeckiskt, eller kanske finskt minilajv, eller varför inte en norsk ritual-workshop eller lär dig stage-fighting? Missa inte heller vad tyskarna, israelerna och vitryssarna tar med sig för spännande deltagarkultur. Få impulser från hela Europa om hur man skapar lajv, och ge impulser till hela Europa om vad just du gör. 
 


Vi ses på lägergården Fiskeboda i närheten av Katrineholm, där det finns gott om plats för idéer, spel och utveckling. Kom och var med och lär känna hela Europas lajvscen.
 
NÄR: 22-25 april 2010
VAR: Fiskeboda, Katrineholm